Dolphin Quest Slot

Dolphin Quest Slot är en trevlig videoslot från brittiska Microgaming som kom 2013. I denna slot spelar du med 50 fasta vinstlinjer vilket ger dig många chanser att ta hem en vinst. Beroende på hur mycket du satsar kan du vinna stora pengar. I grundspelet kan du vinna 12 500 mynt som sedan multipliceras med din insats. I det separata bonusspelet kan det bli mycket mera, du kan faktiskt vinna hela 150 000 mynt. Den högsta insatsen är 125 mynt för ett snurr.

Om Dolphin Quest Slot

Delfiner sägs vara ett av jordens mest intelligenta djur. De får dock inte chansen att visa det i denna slot men de dyker upp i olika konfigurationer på hjulen, närmare bestämt fyra olika. Två av dem är de högst värderade symbolerna och de två andra är wild-symbolen och scatter-symbolen. Övriga betalande symboler är andra havsdjur som fiskar, bläckfiskar, sjöhästar, havssköldpaddor, eremitkräftor, rockor och ännu flera arter. För att vinna i grundspelet behöver du få minst tre likadana symboler på en aktiv vinstlinje från vänster till höger.

Dolphin Quest Slot är en videoslot som inte skiljer sig alltför mycket rent tekniskt från andra slots. Den har 5 hjul, 4 rader symboler och 50 vinstlinjer som är fasta. Det som gör denna slot intressant är att den har ett helt separat bonusspel där du kan snurra fram riktigt höga vinster. Bonusspelet består av en minislot med tre hjul med höga belopp som symboler. Minsta insats för ett snurr är 0,50 vid valt myntvärde 0,01. Högsta myntvärdet du kan välja är 0,50.

Vinstlinjer och insatser

Med 50 vinstlinjer har du många möjligheter att få vinnande kombinationer på hjulen men å andra sidan så finner du här en rad med symboler mer jämfört med de flesta slots. Du vinner då du får tre eller flera likadana symboler på en vinstlinje och kombinationen ska börja på det första hjulet till vänster. I grundspelet är det inga konstigheter och maxvinsten är 12 500 mynt.

Insatsmöjligheterna är många, från lågt till högt, vilket gör att denna slot attraherar de flesta spelare. Du kan välja mellan sju olika myntvärden från 0,01 till 0,50. Sedan kan du välja hur många mynt du vill spela med på varje linje. Där är valen från ett mynt till fem mynt per vinstlinje. Får du 5 stycken Dolphin Quest-loggor på en vinstlinje har du vunnit 12 500 mynt.

Symboler

Det är spelets delfiner som är det viktiga symbolerna. Det finns fyra symboler som innehåller delfiner och de som betalar bra är två blå delfiner och en blå delfin. En gyllene delfin som hoppar över ordet scatter är naturligtvis scatter-symbolen. Wild-symbolen är spelets logga med texten ‘Dolphin Slot’ och är den symbol som ersätter alla andra symboler utom scatter-symbolen. Scattern är symbolen som tar dig till bonusspelet.

Scatter-symbolen har flera funktioner och kan fungera som wild, ge dig myntvinster om det kommer tre eller flera på hjulen. Den kanske viktigaste funktionen triggas när du får tre scatters på hjulen två, tre och fyra. Då kommer du till bonusspelet. Övriga symboler är havets djur som simmar mot en bakgrund av ett korallrev. Dessa är sjöhästar, rockor, havssköldpaddor, eremitkrabbor, fiskstim och bläckfiskar, de flesta är animerade och simmar.

Bonus- och specialfunktioner

Vill du veta mer om specialfunktionerna? Läs vidare i recensionen här nedan.

Wild-symbolen har fler funktioner i detta spel. Den vanligaste funktionen är att ersätta alla andra symboler, med scatter-symbolen som enda undantag. Wilds är de högst betalande symbolerna och det är med fem stycken på en vinstlinje som du vinner en av spelets saftigaste vinster. Wild-symbolen kan också komma staplad och alltså fylla ett helt hjul.

Bonussymbolen, som även är en scatter, har även den fler funktioner. Den kallas scatter då den kan ge dig myntvinster utan att stanna på en vinstlinje. Tre eller fler scatters ger dig en myntvinst. Tre eller fler scatters på hjulen två, tre och fyra drar igång bonusspelet. Nu gäller det att ha satsat högt för att vinna stort!

Bonusspelet är en minislot som kommer upp på en ny skärm. Den har tre hjul och tre rader siffror, men det är egentligen bara den mittersta raden som är intressant. Hjulen börjar snurra och på dessa finns angivna belopp från 50 till 3 000 mynt. Du trycker på stopp och hjulen stannar. Du vinner summan av den mittersta raden multiplicerat med din insats.

Sammanfattning

Dolpin Quest Slot skiljer sig något från traditionella slots, med sina fem hjul och fyra rader symboler. Temat är, som namnet avslöjar, delfiner och den fängslande undervattensvärlden. Temat sträcker sig lite längre då det finns massor av havslevande arter på hjulen i sloten. Fördelarna med spelet är många, inte minst grafiken med alla havsdjuren som delfiner, rockor, havssköldpaddor med flera är mycket vackert tecknade.

Symbolerna är dessutom animerade så att de ser ut att simma i havet. Du kan skaffa dig stora myntvinster i både grundspelet och bonusspelet, 12 500 respektive 150 000 mynt. Bonusspelet består av en minislot – med vinst varje gång! Sloten har en ganska stor varians. Det är ett trevligt spel som passar både dig som vill satsa små summor och för den mer våghalsige.