Ghost Pirates Slot

Är du redo för ett riktigt piratäventyr? Då bör du ta en titt på NetEnts Ghost Pirates Slot. Det är en spännande spelautomat med ett kusligt pirattema där piraterna påminner om karaktärerna från Pirates of the Caribbean-filmerna. Vill du läsa mer om spelet innan du startar kan du göra det i vår lättlästa recension här nedan. Vi berättar allt som har med spelet att göra och vad du kan förvänta dig när du börjar spela, från symboler till bonusfunktioner. Lycka till!

Om Ghost Pirates Slot

Ghost Pirates är en slot från NetEnt som nu har varit med i några år, närmare bestämt sedan 2010. Pirater och spöken är två teman som aldrig ser ut att tappa sin popularitet. Med tanke på att du möter både spöken och pirater i detta spel är det inte konstigt att det är många som väljer denna slot i första hand. I grunden är det en väldigt enkel slot där du justerar din insats, snurrar på hjulen och hoppas på det bästa.

Ghost Pirates saknar en riktig jackpott, men med tanke på att du kan vinna upp till 45 740 mynt och den högsta insatsen ligger på 125 mynt har du chansen att vinna en relativt stor summa. Du spelar dessutom inte på traditionella linjer, utan på unika vinstsätt. Det är svårt att beskriva i ord vad det är som gör Ghost Pirates så underhållande. Det bästa sättet att få en bild över sloten är att ge det ett försök, till exempel genom en gratisversion av spelet.

Insatser och vinstlinjer

Ghost Pirates använder sig av intressanta vinstsätt istället för vinstlinjer. Vad som gör spelsätten i denna spelautomat ännu mer unik är att du kan välja hur många sätt du vill spela på, Detta gör du längst ner på spelplanen i en kontrollpanel. Här kan du välja mellan 3, 9, 27, 81 samt 243 vinstsätt. Därefter kan du justera storleken på din insats.

Det gör du genom att bestämma vilket myntvärde du vill spela med och de ligger mellan 0.01 upp till 0.50. En sista sak du behöver göra innan du snurrar på hjulen är att välja en insatsnivå. Det finns upp till fem nivåer. När du snurrar på hjulen måste du få minst tre symboler för att vinna och vinsterna varierar beroende på vilka symboler du får.

Symbolerna

Symbolernas värde varierar beroende på hur många vinstsätt du valt. Om du spelar med 243 vinstsätt har du chansen till de största vinsterna. De symboler du kan snurra fram är ett ankare, en kanon, en karta och kompass, två urnor, en medaljong, pistoler, papegojan Polly, Mad Monkey, One Eyed Ed och Peggy Rotten. Symbolen med lägst värde är ankaret/kanonen och den med högst värde är Peggy.

Symbolernas värde sjunker med några få mynt när du väljer att spela med mindre än 243 vinstsätt. Skillnaden är inte jättestor, men det är något att tänka på. Om du vill veta exakt vad de olika symbolerna betalar ut kan du hitta det under i-knappen till vänster på spelplanen. Där hittar du i stort sett all information om symbolerna samt om free spins och wilds.

Bonusfunktioner och specialsymboler

Om en slot är roligare med eller utan bonusfunktioner är en smaksak. Här går vi igenom vad du kommer stöta på i Ghost Pirates. Vi hjälper dig att skapa en överblick så att du sedan kan bestämma om det är något för dig.

De flesta spelare väljer många gånger slots med flera bonusfunktioner och bonusspel framför enklare slots. Det tycker vi är lite trist med tanke på att spelautomater utan en hög med bonusar också kan vara mycket roliga. Ghost Pirates är en av dessa! Här hittar du nämligen inga komplicerade bonusfunktioner eller jackpotts i spelet.

Vad du får nöja dig med här är de klassiska wild- och scatter-symbolerna. Du kan inte missa vilka dessa symboler är eftersom de har namnet på sig. Wild-symbolen fungerar som vanligt och med det menar vi att den ersätter andra symboler, förutom scattern, och höjer din chans att få en vinnande kombination.

Scatter-symbolen, förutom att den har just den texten skriven på sig, ser ut som en skattkista och genom att snurra fram tre eller fler blir du tilldelad free spins. Hur många du får beror på om du spelar med 243 vinstsätt eller färre. Väljer du ett mindre antal kan du som mest få 20 snurr och spelar du med 243 sätt kan du få 25 snurr.

Sammanfattning

Ghost Pirates är en enkel slot som de flesta kan spela. Den saknar bonusspel och jackpott, vilket är tråkigt, men själva temat och spelsätten gör att spelet ändå har något speciellt att erbjuda. Är du en storspelare tycker vi inte att Ghost Pirates är spelet för dig med tanke på att högsta insatsen endast ligger på 625 kronor, men vill du spela för nöjets skull passar sloten utmärkt.

Det spännande pirattemat är något som lockat många, särskilt när denna spelautomat påminner om de populära Caribbean-filmerna. NetEnt har lagt ner tid och varit noga med detaljerna. Grafiken är det inga fel på men vi vet att NetEnt kan bättre. Kort sagt är det en bra slot för alla som gillar pirater, som vill spela för mindre summor och som inte kräver några komplicerade funktioner.