The Finer Reels of Life Slot

Vi har alla en dröm, vare sig det är att få resa och se världen, bli av med lån eller få lite extra pengar till en ny bil. De flesta har någon gång funderat på hur det känns att leva i lyx och glamour, att inte behöva oroa sig om pengar. I The Finer Reels of Life, en trevlig slot från Microgaming, får du en chans att prova på det ljuva livet samtidigt som du har chansen att snurra hem pengar till din dröm.

Om The Finer Reels of Life Slot

The Finer Reels of Life lanserades i januari 2013 av speltillverkaren Microgaming. Det är ett spel med snygg grafik, enkla funktioner och vinster upp till 1 800 000 mynt. Du spelar på 243 vinstsätt och kan välja insats mellan 30 och 150 mynt. Förutom de klassiska wild-symbolerna kan du hamna i Finer Feature. Där kan du ha turen att snurra hem free spins, ju fler gånger du får scatter-symbolen desto fler free spins kan du vinna. Läs mer om sloten i vår recension här.

Sloten saknar progressiv jackpott, vilket hade gjort sloten ännu roligare, men med den stora vinsten som finns tillgänglig och bonusfunktionerna kan vi bortse från att ingen jackpott finns. Spelautomaten är enkel att förstå och även om du är nybörjare kommer det inte vara svårt för dig att lista ut hur det spelas. Vill du veta mer kan du fortsätta läsa här nedan, vi förklarar lite mer om vilka insatser som finns, bonusfunktioner du bör hålla ögat öppet för samt annat vi tror kan vara bra att veta.

Insatser och vinstlinjer

Det är det klassiska tre symbolerna du behöver i rad för att vinna. Hur mycket du vinner beror på vilken symbol du snurrat fram, läs mer om symbolerna här nedan. I The Finer Reels of Life spelar du dessutom inte på vinstlinjer utan här kör de med 243 vinstsätt. Det går inte att ändra på men själva insatsen kan du justera i kontrollpanelen.

Insatsen du kan välja mellan ligger på 30 – 150 mynt så vill du endast spela för mindre summor kan du välja den minsta insatsen. Vad du måste komma ihåg är att ju högre insats du spelar med desto större vinster kan du få. När du ändrar på insatsen kan du även se att utbetalningen för symbolerna ändras i tabellen till vänster under spelplanen.

Symbolerna

Symbolerna du kommer se i sloten är de klassiska kortsymbolerna, det finns även en diamant, kaffekopp, choklad, champagne och whiskey. Kortsymbolerna har de lägre värdena medan resten av symbolerna betalar ut en lite högre summa. Om du vill veta exakt vad de betalar ut kan du ta en titt i tabellen vid spelet. Tänk på att utbetalningen ändras när du justerar insatsen.

Symbolerna kaffe och choklad, champagnen, whiskeyn och cigarren samt ost och vin-symbolen har förutom en högre utbetalning, ännu en funktion. De räknas nämligen till Finer Feature där du kan vinna gratis snurr. Sist finns det också en bonus-symbol där du kan vinna över 7 500 mynt om du lyckas snurra fram fem stycken. Men den högsta vinsten dyker upp när alla hjulen fylls med wilds.

Bonusfunktioner

Vem gillar inte bonusfunktioner? The Finer Reels of Life erbjuder några bonusfunktioner som ökar spelglädjen och även din chans till större vinster. Vi går igenom vad du kan förvänta dig när du spelar den här spelautomaten.

De första bonus-symbolerna vi vill berätta om är wild-symbolen. Det finns en klassisk wild-symboler som självklart ersätter andra symboler, men inte bara det, den dubblar även eventuella vinster. Sloten har också “Wild Celebration”, vilket är en typ av bonusläge där du genom champagnekorkar kan dra hem vinster. Har du riktigt tur och får wild över hela skärmen vinner du 1 800 000 mynt!

Gillar du free spins behöver du verkligen inte oroa dig. The Finer Reels of Life har en symbol i form av en stjärna som kan starta igång bonusfunktionen Finer Feature. Första gången du får scattern utlöses den första bonusen, vilket är kaffet och chokladen och den ger dig tio snurr plus en multiplikator på fem.

Det finns ytterligare tre olika steg i bonusspelet, vin och ost, whisky och cigarr och champagne och diamant. De ger dig olika många free spins och antingen en wild eller en multiplikator. Vilken multiplikator du får kan vara från x2 till x6 beroende på vilken bonus du hamnar på. Det största antalet snurr du kan få är 25.

Sammanfattning

The Finer Reels of Life spelas på 5 hjul och 243 vinstsätt, du kan vinna upp till 1 800 000 mynt med en insats på upp till 150 mynt. Spelet har trevliga bonusfunktioner där det gömmer sig free spins, multiplikatorer och wilds. Vill du spela med chans till en progressiv jackpott får du tyvärr leta vidare efter som här finns det ingen jackpott.

The Finer Reels of Life är spelet för dig som drömmer efter ett lyxigt och avslappnat liv. Sloten ger dig en chans att drömma bort dig en stund och se hur livet kan se ut när du drar hem en större vinst. Spelet är anpassat till alla enheter vilket gör att du kan spela det när du vill, var du än är.