Wild Turkey Slot

Står du ut med en flock kacklande kalkoner som springer hit och dit för att skapa vinster åt dig så är det här spelet för dig. NetEnts grafiska avdelning måste ha haft rena julafton då de tecknade symbolerna till sloten. Här finns 20 vinstlinjer för dig att vinna med och du kan faktiskt vinna hela 800 000 mynt. Det finns mycket kul i den här sloten så det är bäst att du hänger med och läser hela recensionen för att få veta vad som väntar.

Om Wild Turkey Slot

Det är inte en epokgörande slot som NetEnt presenterade 2013 utan den följer kända mönster på gott och ont. Ibland är det skönt att spela på en traditionell slot som inte hela tiden försöker överraska med någon ny finess. Här finner du en videoslot med fem hjul, tre rader av symboler och 20 fasta vinstlinjer. Du kan förvänta dig wilds och free spins men inte mer än så i den tekniska biten. Däremot kan du förvänta dig en stunds god underhållning med de roliga kalkonerna.

Om vi fortsätter med det tekniska finns det en högsta vinst på hela 800 000 mynt och för att vinna måste du satsa . Du kan välja myntvärde för din insats från 0,01 till 0,50 och du kan välja att satsa allt från 1 mynt per insatslinje till 10 mynt per linje. Allt detta gör att din lägsta insats för ett snurr är 2 kronor per snurr. Samtidigt går det att satsa så mycket som hela 1 000 kronor på ett enda snurr.

Insatser och vinster

De 20 vinstlinjerna är låsta och du måste spela med dem vare sig du vill eller inte. Möjligheterna att vinna ökar med att du spelar med fler vinstlinjer. Då NetEnt tvingar på dig alla vinstlinjerna är de mycket flexibla då det gäller insatsens storlek. Med ett spann på insatsen om du spelar i svenska kronor gäller allt från 2 kronor till 1 000 kronor för ett snurr.

Vinstchanserna är högre i free spinsrundan på grund av att wild-symbolen kan komma staplad på ett hjul och faktiskt täcka hela hjulet. I något sällsynt fall kan till och med flera hjul bli täckta med wilds. Med andra ord ska du försöka komma till rundan med free spins, inte bara för att gratis är gott utan för att vinstchanserna ökar betydligt med staplade wilds.

Grafik och symboler

Det finns betalande symboler och det finns specialsymboler. Av de betalande symbolerna finns det två kategorier, spelkortssymboler och roliga kalkoner. Spelkortssymbolerna ser ut att vara gjorda av sten med ett mönster på, de är snygga men lite tråkiga bredvid kalkonerna. De är också de lägre betalande symbolerna. De valörer som finns är 10, J, Q, K och A. Kalkonerna är de högre betalande symbolerna.

Den högst betalande av kalkonerna är ledaren med röd mössa och ett hängsmycke, sedan kommer en brun och orange kalkon, en medicinman, en kvinnlig kalkon och en brun kalkon med ett spjut. De andra symbolerna är bara en och det är wild-symbolen. Symbolen föreställer ett ansikte från en kalkon i brons och då den beslutar sig för att täcka ett helt hjul som staplad blir den en hel staty.

Slotens funktioner

Läs mer här om de olika funktionerna du kommer att stöta på i den här sloten.

Spelet går ut på att försöka komma till rundan med free spins, men det går även alldeles utmärkt att vinna pengar i grundspelet. För att vinna måste du få tre eller fler av samma symbol på en vinstlinje. Kombinationen måste börja på det första hjulet för att vara giltig. Kalkonerna betalar bättre än spelkortssymbolerna.

Till din hjälp att få vinnande kombinationer har du wild-symbolen som ersätter alla andra symboler i denna slot utan undantag. Det är slotens joker. I grundspelet kommer den en och en medan den i free spins-rundan kan komma staplad på ända upp till tre hjul. Det är där du kan dra in pengar.

Men hur kommer du till free spins då? Jo det är även här som wild-symbolen spelar huvudrollen då den även är spelets scatter. Tre eller fler scatters ger dig free spins enligt följande. Tre scatters ger dig 15 free spins, fyra scatters ger dig 30 free spins och fem scatters ger dig 60 free spins.

Sammanfattning

Wild Turkey Slot är en videoslot som har fem hjul och tre rader. Du spelar med 20 fasta vinstlinjer men du kan reglera din insats ändå genom att välja myntvärde från 0,01 till 0,50. Du kan även ställa in insatsnivån från 1 till 10. Den lägsta insatsen som går att spela med är 2 kronor för ett snurr. Den största satsningen är 1 000 kronor för ett snurr.

Det finns inget bonusspel utan det finns i stället en runda med free spins där du kan få upp till 60 free spins beroende på hur många scatters som triggade igång free spins-rundan. Det är en avskalad slot med rolig och fin grafik och myntvinsterna i sloten är ganska höga. Vad som saknas är ett bonusspel som är unikt och skiljt från de vanliga snurren.