Thief Slot

I NetEnts slot Thief får du följa med på ett spännande äventyr i brottslingarnas värld. Huvudpersonen i detta populära spel är en kvinnlig inbrottstjuv och din uppgift är att hjälpa henne sno de mest värdefulla juvelerna på spelplanen. Du spelar i vanlig ordning på fem hjul och tre rader och med 25 fasta vinstlinjer. Vinstchanserna är många och som mest kan du vinna otroliga 68 550 mynt! I vår recension nedan ska vi titta närmare på vad denna slot har att erbjuda.

Om Thief Slot

Thief Slot är ett spel från den ledande spelutvecklaren NetEnt som lanserades år 2013. Därmed har denna slot några år på nacken men trots detta presterar spelet strålande när det gäller tema, grafik och ljud. NetEnt har satsat på ett spännande och actionfyllt tema där huvudkaraktären är en kvinnlig inbrottstjuv. Uppgiften är såklart att stjäla värdefulla juveler och komma obemärkt förbi. Du spelar på fem hjul med tre rader och det finns så mycket som 25 vinstlinjer i spelet. Dessa är dock fasta och kan inte ställas in.

Vad är det då som får Thief att sticka ut lite extra från NetEnts övriga spelsortiment? Dels är temat väldigt intressant och bara genom att öppna spelet kommer du i helt rätt stämning. Sloten utspelar sig i en mörk och regnig stad och i bakgrunden spelas en mystisk och spännande musikslinga som höjer spelupplevelsen ytterligare. Utöver det intressanta temat bjuder denna slot även på flera intressanta funktioner och symboler. Det finns en expanderande wild, två olika scatter-symboler och en diamantsymbol som verkligen är värd att hålla utkik efter.

Vinstlinjer och insatser

Thief Slot spelas på fem hjul och det finns tre rader med symboler. Det är helt enkelt ett klassiskt slotupplägg som gäller även i detta spel. Det finns 25 vinstlinjer som är fasta, vilket innebär att de inte kan ställas in manuellt för att ändra insatsen. Du spelar alltså alltid med 25 vinstlinjer och målet är att snurra fram vinnande kombinationer på dessa linjer.

När det gäller insatser är detta ett spel som passar de flesta plånböcker. Här kan du nämligen satsa så lite som 2,50 kronor per snurr och så mycket som 1 250 kronor per snurr. Du ställer in insatsen själv med hjälp av kontrollpanelen under spelplanen. Välj en insatsnivå mellan ett och tio samt ett myntvärde mellan 0,01 – 0,50. RTP är 96,7 % och maxvinsten är 68 550 mynt.

Symboler

De symboler som NetEnt har valt att inkludera i detta spännande spel är självklart olika typer av gadgets som kan vara bra för en inbrottstjuv att ha. Du kan bland annat se en häftig klocka, en digital karta, ett par glasögon anpassade för mörkerseende och en grön laser. Utöver dessa symboler finns även klassiska bokstäver och en siffra (A, J, K, Q och 10) som är mindre värda.

Den symbol som är mest värd i grundspelet är glasögonen för mörkerseende och de som är värda minst är 10:an och bokstaven J. Utöver de vanliga symbolerna finns här även flera intressanta bonussymboler, såsom en wild-symbol och två olika typer av scatters. Det finns dessutom en värdefull diamant som endast kan dyka upp i free spins-läget. Mer om det i nästa stycke.

Bonusfunktioner

Nedan ska vi tittar närmare på de bonusfunktioner som finns i NetEnts slot Thief, då det trots allt är dessa som är mest intressanta.

Först och främst bjuder Thief på en wild-symbol i form av inbrottstjuven som hänger på en vägg. Detta är dock ingen vanlig wild, utan en expanderande sådan. Om en sådan dyker upp på andra, tredje eller fjärde hjulet och ingår i en vinnande kombination kommer den att expandera och täcka hela hjulet för att öka dina vinstchanser ytterligare.

Thief Slot har två olika typer av scatters som kan ge dig free spins: en vanlig scatter i blått och en Adrenaline Scatter i färgen orange. Minst tre scatters, oavsett färg, på hjul 3, 4 och 5 aktiverar tio free spins. Adrenaline Scatter är dock att föredra – under dessa gratisomgångar finns nämligen enbart högbetalande symboler på hjulen.

Under den spännande funktionen Adrenaline Scatter kan en gigantisk diamant dyka upp på hjulen. Denna symbol, som varken finns i grundspelet eller i den vanliga free spins-rundan, bör du verkligen hålla ögonen på. Detta eftersom den kan ge dig minst sagt magiska vinster. Fem diamanter ger dig en vinst på otroliga 5 000 mynt!

Sammanfattning

Det finns inte mycket att klaga på när det kommer till Thief Slot. NetEnt har ännu en gång gjort ett strålande jobb, både när det gäller grafik och funktioner. I detta underhållande spel får du följa med en inbrottstjuv i jakten på de riktigt värdefulla diamanterna. Till din hjälp har du mängder av hjälpsamma verktyg, en expanderande wild och två olika typer av scatters.

Spelet fungerar på alla olika enheter och det lämpar sig dessutom för alla typer av spelare, både de som gillar att satsa högt och lågt. Den enda nackdelen med detta spel är att det saknar ett klassiskt bonusspel, vilket hade passat in strålande i temat. Dessutom kan vissa spelare tycka att fasta vinstlinjer är en nackdel. I övrigt är Thief helt klart en slot att testa!